Wiosna w AïOLI
Nowa karta w restauracjach sieci AïOLI kolejny raz zaskakuje. Co tym razem znalazło się w nowym, wiosennym menu?
Pierwszego marca na stoły restauracji AïOLI trafiła nowa wiosenna karta. Co w niej znajdziemy? Przede wszystkim świeżość – nowe menu zostało oparte na sezonowych warzywach i owocach, lekkość – wiele nowych pozycji to propozycje dla wegetarian i nie tylko, akcenty kuchni bliskowschodniej (smaki kuchni izraelskiej i tunezyjskiej ) a co za tym idzie podkreślenie regionalności pochodzenia produktów oraz niezmienne w lokalach AïOLI: nastawienie na towarzyskość i wspólne spędzanie czasu.
Składniki, na których bazuje kuchnia AïOLI, dostarczane są przez polskich dostawców każdego dnia rano, wśród nich znajdują się warzywa, owoce, zioła, jajka oraz produkty pochodzenia mlecznego. Natomiast zgodnie z południowoeuropejskim profilem kuchni, wiele produktów i składników dostarczanych jest prost z Włoch, Hiszpanii czy Francji. Włoska długodojrzewająca szynka Prosciutto Crudo, hiszpańskie kiełbasy Chorizo Sarta, włoskie salami Finochiona, sery: Anari, Dor Blue włoska Mozarella di Bufala. Mąka, z której robiona jest pizza sprowadzana jest prosto z Francji, a baza sosów to włoskie pomidory Pelati.
(zobacz galerię zdjęć)
Kilka z nowości w menu:
– Chia Yogurth With Cubes – pełnowartościowe śniadanie wzbogacone o Raw Cubes będące połączeniam składników przyspieszających metabolizm i poprawiających kondycję organizmu – produkt Purella Food.
– BBQ RUM / Whisky Burger – burger z sosem na bazie rumu Oakheart / whisky Bulleit, wprowadzony na prośbę #aiolifriends
– Pizza #aiolifriends – kompozycja smaków, która wygrała w konkursie na autorską pizzę #aiolifriends
– Sałatki oparte na czterech głównych podstawach, do których każdy #aiolifriends może dobrać dodatki według swojego uznania
– Ryby – Karmazyn i Halibut
– Lemoniady – mandarynkowa z liczi czy też AïOLI COLA
– Koktajle –AïOLI Chlorella Green i AïOLI Chlorella Sweet
A do tego: klasyki AïOLI w odmienionej wersji, których nie mogło zabraknąć w wiosennej odsłonie: BREKKIE PIZZA z brokułem, BACON SANDWICH z Guacamole czy steki z najlepszej jakości polskiej wołowiny na sezonowych warzywach.
To co, #widzimysiewaioli?
—
AIOLI Cantine Bar Cafe Deli, ul. Świętokrzyska 18, Warszawa
lub
AIOLI inspired by MINI, plac Konstytucji 5, Warszawa