MOMU ¡Calle Mexicana!
MOMU.gastrobar proponuje nową odsłonę menu – CHAPTER 5.5: ¡Calle Mexicana! Shrimps&Burgers – poświęcony ulicznemu jedzeniu Meksyku oraz kreatywnemu połączeniu wołowiny z owocami morza w stylu SURF&TURF.
Spróbujcie krewetek z patelni w sosie z brązowego masła z Worcestershire, szałwią i owocami granatu. To ukochane danie Napoleona podane na ostatnią kolację na wyspie Elba 25 lutego 1815 roku. Polecamy owoce morza inspirowane orientalnymi smakami i śródziemnomorską piramidą żywieniową: shrimp & calamari salad. Duże krewetki, krążki kalmarów, miks sałat, awokado, ananas, czerwona soczewica, dressing z mango i sos rybny – świetne połączenie. Na większy głód – krewetki w bułce czyli shrimps roll z remuladą, suszonymi pomidorami, roszponką i salsą. A na deser – prawdziwy amerykański sernik z jagodami. Najlepszy w mieście.